luni, 12 august 2013

Vorba lu' Bendeac : Let's BAC !


  Acum ca s-au incheiat discutiile despre Bac-ul de anul asta ,sau cel putin discutiile pe seama primei sesiuni ,ma voi inscrie si eu pe lista celor care isi dau cu parerea . 
     Nu voi critica elevii si nici profesori ,nu e vina niciunora ,voi critica sistemul educational . Niste pusti de 14-15 ani care abia au terminat gimnaziul sunt pusi sa aleaga ce liceu vor sa urmeze ,ce vor sa faca cu viata lor mai departe , ce cale vor sa aleaga . Multi dintre ei nici nu stiu liceu vor sa aleaga si se uita in lista aia cu licee dupa cea mai pompoasa denumire de profil si pe aia vor sa o faca . Cand esti in gimnaziu nu te gandesti la liceu cum se gandeste un elev de liceu la facultate ,in gimnaziu multi nu isi dau seama ca sunt pusi sa-si aleaga viitorul ,multi nu stiu ce vor de la viata lor  In categoria asta ma inscriu si eu . 
       Copii care isi dau seama dupa primii ani de liceu ca nu asta si-au dorit ,copii care sunt pe profil real si si-au dorit uman si copii care sunt la uman si nu se identifica ,vor la real ,de facut trecerea apoi e greu si nu multe licee iti acorda sansa de a da diferente petru a-ti schimba profilul din real in uman si invers , iti zic un sec: " A trecut prea mult ,nu poti ,nu vei reusi sa ii ajungi din urma pe ceilalti oricat te vei stradui ." fara sa-ti dea nici macar o mica sansa de a le arata ce stii .
Ce legatura are asta cu Bac-ul ? Ei bine ,trec cei 4 ani si trebuie sa dai Bac-ul ,tu nefiind neatras niciodata de matematica sau de logica ,psihologie ,filozofie sau istorie le vei invata si mai greu neavant nicio tragere de inima si de aici multi picati la Bac. 
           Parerea mea finala si sfatul meu pentru cei ce vor da in sesiunile urmatoare acest examen este sa va straduiti cat puteti voi de mult sa luati nota de trecere din prima pentru ca astfel va trebui sa va petreceti si alte dati si alte momente urate incercand sa invatati la acea materie ,asa ca invatati o singura data si bine ca apoi sa dai foc sau sa aruncati tot ce tine de acea materie pe care o urati . Credeti-ma vei avea un sentiment de eliberare totala incomparabil . 

Mi-ar place ca mereu sa aveti in minte asta :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu